Söta små converse skor till bebis

Igår gick vi in i graviditetsvecka 29. Barnet är nu ca 35 cm från huvud till fot och väger ca 1,26 kg i början av veckan och ca 1,4 kg vid veckan slut. Känns som att veckorna rusar iväg och det börjar närma sig..

Jag kan erkänna att jag är ganska nervös över den kommande förlossningen. Jag upplevde Tyras förlossning som fruktansvärd. Det var det absolut värsta jag har varit med om i hela mitt liv!

Jag och min syster ägde ett café i Borlänge centrum när jag var gravid med Tyra. Vi jobbade väldigt mycket och jag hade inte tid att förbereda mig riktigt. Min inställning då var –Hur svårt kan det vara? Det föds ju barn varje dag liksom.. men i efterhand hade det nog varit bra att vara mer mentalt förberedd kan jag känna.

Converse och kavat till mini

Förlossningsplan

Den här gången vill jag ändå förbereda mig lite mer. Igår hade vi en tid bokad i Falun, vi skulle få träffa en läkare och gå igenom min förra förlossning. Sen skulle vi även börja skissa på en förlossningsplan inför kommande förlossning. Det kändes verkligen så bra!

Tyra föddes med ansiktet uppåt och det kan vara en anledning till att det var svårt för henne att komma ut. (Det hade jag ingen aning om och tydligen är det bäst om ansiktet är nedåt) Förlossningen då var väldigt lång. Jag hade ingen ork kvar efter att ha legat i många timmer med värkar, jag kräktes så fort jag fick i mig något att dricka och tillslut blev hon utdragen med sugklocka.

Efter samtalet med läkaren igår åt vi lunch ihop i Falun jag & M, vi åt på Dalasalen som ligger vid regementet. Jättegod och fräsch buffé och väldigt mysigt att ta en lunch ihop i veckan <3

Om några veckor ska vi även på en föräldrakurs med fokus på förlossning, ser fram emot det. Den här gången ska jag även skriva ett förlossningsbrev vilket jag inte gjorde sist. Har börjat skriva några punkter i anteckningarna på telefon än så länge. Något som jag verkligen inte vill är i alla fall att bli snittad, det ville jag inte med Tyra heller och även om det var hemskt att föda så vill jag om det går föda naturligt.

 

Kram Malin