simonehjärngalan

Hej på er!

Torsdagen den 21:a Maj arrangerar jag Hjärngalan i Teknikdalen i Borlänge. Mellan klockan 16.30-20.30 har ni chansen att få lyssna på en av Sveriges främsta hjärninspiratörer. Simone Reiche Nordström, här nedan ser du programmet:

16.30-16.40 Inledning Hjärngala(e)n

Varför är det så viktigt att ha kunskaper om hjärnan i dagens högteknologiska samhälle?

16.40-17.40 Brain Fitness – Chefa Huvudkontoret 

Simone vill under detta pass bjuda upp din hjärna att gympa?  Vad är Friskvård för hjärnan?

Genom enkla övningar kommer Brain Fitness-passet lära dig parera många av de stressmoment du utsätts för i din vardag och hur det kan ge dig en mer hjärnvänlig arbetsstruktur. Verktygen du får testa är konkreta exempel från minnesmästare till blivande – alltså dig.

17.40-18.00      Brain Food-fika med hälsomacka

18.00-19.00   Brain Competens – Framgång börjar i huvudet

Vad har kunskaper om hjärnan med social kompetens att göra? Jo tillsammans skapar det  Brain Comptens!

Simone vill inspirera dig till en sorts självkännedom baserad på hur just din hjärna fungerar och hur detta påverkar din personlighet; ditt medfödda temperament. Genom en enkel biologisk självksattning – med hjälp av de tre färgerna grönt, rött och blått – kommer du lättare kunna läsa av andra människor, förstå vad som skiljer dig från andra och på vilket sätt du bättre kan interagera och samspela med andra.

19.00-19.05     Bensträckare med Brain Food Smoothie

19.15-20.15    Första Hjälpen mot Psykisk Ohälsa 

Kan man få (h)järnkoll på psykisk ohälsa? Absolut. Detta pass handlar om vad det innebär att vara en god medmänniska när någon har drabbats av psykisk ohälsa. Simone vill skapa en oskyldig plattform att prata om psykisk ohälsa.

Vanliga fördomar är att personer med psykisk ohälsa/sjukdom är farliga, galna och oberäkneliga. Därför händer det ofta att man undviker någon med psykiska problem. Som Första Hjälpen – instruktör till Psykisk Hälsa – har Simone ambitionen att införa en allmän psykisk värnplikt i samhället.

20.15-20.30     Summering – “Repetition is the mother of skill”

Vi lotsar dig genom Hjärngalans olika delar och repeterar. Med smarta minnesstrategier kommer du att bli förvånad över hur mycket du har lärt dig. Och nog tror vi som har arrangerat Hjärngala(e)n att du vill känna igen dig bättre i din egen hjärna, kanske är lite nyförälskad i hjärnan och har förståelse för hur det är att vara på och vara lite Hjärngala(e)n.

Biljetter till Hjärngalan finns att köpa på alla Turistbyråer i Dalarna eller online HÄR.
Vid frågor eller funderingar maila: info@missdalarna.se 

 

 

missdalarnasign