Hej på er!

Igår var det ju måndag och vi klev in i graviditetsvecka 38. Veckan började väl sådär kan man säga. Efter frukost ringde jag till Vårdcentralen för att boka en tid till Tyra. Sen i somras har hon haft prickar på låren och vi har kollat dessa en gång. Då sa dom att det kanske kunde vara mollusker. Nu har det blivit värre så jag ville boka en ny tid.

Amningsfåtölj och nu även fotpall inne på bebisrummet.

Jag kände mig lite trött & slut men trodde det berodde på att jag hade haft svårt att sova under natten. Jag la mig på sängen för att vila en stund. Vi fick en tid till Tyra halv två och sen skulle jag även ha ett möte efteråt som var bokat innan jul.

Vaknade upp runt halv tolv tror jag klockan var på ett ungefär och kände mig väldig konstig. Min vänstra hand var bortdomnad men jag tänkte att jag kanske hade sovit på den. Även min tunga kändes märklig också. Jag började ”googla” på konstiga symptom som jag tyckte mig ha men det blev snabbt värre.

Ambulans in till Falun

Ringde min sambo som var på jobbet och frågade om han kunde ringa och boka av mitt möte och även ringa Tyras pappa för jag fick snabbt en vansinnig huvudvärk (men bara bak i huvudet).

Jag har haft kraftig migrän två ggr nu under graviditeten men då har det snabbt satt sig på synen och det gjorde de ändå inte nu. Min sambo tyckte inte jag skulle vara själv och sa att han skulle avsluta sitt möte. Han kunde boka av sitt nästa möte sa han, för han vet att jag har blivit rätt dålig när jag haft migrän förut.

Min sambo hade ändå en liten bit att ta sig hem så han hade tydligen ringt min mamma som kom, hon ringde 1177 och en stund senare kom en ambulans. Jag var helt slut och lite borta men dom tog direkt med mig in med blåljus till akuten.

Det var läskigt då det kändes som en allergichock när min tunga domnade bort och svullnade upp så det var väl lika bra att åka in och kolla. Jag fick heller inte tillbaka känseln i min vänstra hand och arm som jag trodde jag bara sovit på.. jag kräktes hela vägen in till Falun och hade spränghuvudvärk i bakhuvudet.

Väldans skönt att ha en pall till fåtöljen som man kan slänga upp fötterna på. (På fotpallen ligger en grej man kan ha datorn på i knä)

Efter två röntgen kunde de konstatera att det var ett kraftig migränanfall. Det var väl det vi trodde också men dom ville kolla för säkerhets skull och det är ju klokt! (Så det inte var något annat)

Det kändes såå skönt när M fick komma in på mitt rum efter röntgen. Jag visste inte riktigt vart vi var. Dom drog runt mig på en bår i massa olika rum. Dels för att kolla mig, men också såklart för att kolla bebisen. Vi var tydligen på förlossningen då, men det var för jag är höggravid.

Vi skulle egentligen stanna kvar över natten. Dom skulle tydligen väcka mig varannan timme för att se om jag var okej, men jag frågade om inte vi kunde få åka hem vid halv tio på kvällen. Förmodligen så var det ju migrän så vi fick åka hem. Min sambo skulle väcka mig några gånger under natten för att kolla läget. Det kändes så himla skönt att få komma hem. Natten gick bra.

Idag har jag haft huvudvärk (vanlig, inte migränhuvudvärk, det är stooor skillnad för min del) och känt mig skapligt slut, men annars mår vi bra bebis och jag <3

 

Kram Malin